Naast flebologie (spataderen) is de Pellegrinus Kliniek gespecialiseerd in dermatologie: de behandeling van aandoeningen van huid, nagels en haar. 

Onze huid biedt bescherming tegen allerlei schadelijke invloeden maar is tegelijkertijd gevoelig voor ‘aanvallen’ van binnenuit en buitenaf. Door die ‘aanvallen’ kan een scala aan huidproblemen ontstaan: acne, allergie, eczeem, huidkanker, moedervlekken, psoriasis, wratten, etc. Soms zijn deze alleen hinderlijk of psychisch belastend, maar soms ook levensbedreigend.

erfelijkheid

vrouwen boven
de 30 hebben
eerder last van
spataderen
dan mannen.

erfelijkheid

een staand
beroep verhoogd
het risico

Waardoor ontstaan huidproblemen?

Er zijn tal van aanwijzingen dat onze levensstijl effect heeft op onze huid. Gezond eten en drinken, voldoende nachtrust en niet te veel stress kunnen helpen om huidaandoeningen te verminderen en misschien zelfs te voorkomen.

Maar net als bij spataderen kunnen andere factoren een grotere rol spelen bij het al of niet ontwikkelen van huidproblemen. Erfelijke aanleg bijvoorbeeld, maar ook woon- en werkomgeving, ziektegeschiedenis, etc.

Behandelen of niet?

Het is niet altijd nodig om een wrat weg te halen en moedervlekken hebben we allemaal. Het is dus niet altijd noodzakelijk om iets aan uw huid te doen maar het kan wel wenselijk zijn omdat u zich daarna beter voelt bijvoorbeeld.
Maakt u zich zorgen over de conditie van uw huid of over een verdacht plekje?

Blijf dan zeker niet rondlopen. Haal een verwijsbriefje bij uw huisarts en laat onze specialist ernaar kijken. Hij kan u vertellen of behandeling nodig of gewenst is. Met de moderne middelen van vandaag is veel mogelijk!